piątek, 5 lipca 2013

Arbuzowy deser / Watermelon dessert

Arbuzowy deser jest lekki, smaczny i bardzo prosty w przygotowaniu. Połączenie pistacjowej czekolady, mięty i arbuza daje niesamowite doznania smakowe mniammmmm :) Jest to mój ulubiony deser!

Składniki:
pistacjowa czekolada
arbuz  
listki mięty

Arbuza krójmy w średniej wielkości kwadraciki. Do dużego garnka nalewany wodę tak na 2-3 cm, wkładamy do niego metalową miskę lub rondelek z czekoladą i bardzo po woli mieszam. Czekolada powinna mieć jednolitą płynną konsystencję. Rozpuszczoną czekoladę nakładamy na górę arbuzowych kwadracików i dekorujemy listkami mięty. 

Smacznego!:)







2 komentarze:

  1. skąd wziąć pistacjową czekoladę, która jest w takim kolorze??

    OdpowiedzUsuń
  2. Kupiłam na allegro drażetki czekoladowe o smaku pistacjowym. Rozpuszczają się o wiele lepiej niż zwykła czekolada w tabliczce.

    OdpowiedzUsuń

Zostaw Swój komentarz, aby ten blog był lepszy i ciekawszy