niedziela, 7 lipca 2013

Pasta ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Coś dla smakoszy nielubiących mięsa - prezentujemy makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - mmmmmmmmmmmmmm mniam :)

składniki:
3/4 - około 350 g - mrożonego szpinaku
ser blue - 150 g
śmietanka 30% - 250 g
suszone pomidory w zalewie - około 5 sztuk
makaron - wedle uznania
sól, pieprz
parmezan do posypki

Zaczynamy od rozpuszczenia serka blue w śmietanie - na małym ogniu stawiamy rondelek - garnek i czekamy aż ser się rozpuści - następuje to w mniej więcej tym samym momencie gdy śmietana zaczyna się gotować i się unosi. W tym momencie zdejmujemy z ognia rondelek dodajemy szpinak i podgrzewamy dalej - do momentu aż szpinak się nie rozpuści. W tym czasie wyjmujemy pomidory z zalewy - kroimy je w grube paski i dodajemy do szpinaku - mieszamy. Całość gotujemy jeszcze przez kolejne 3-4 minuty. Sosem polewamy makaron a następnie posypujemy parmezanem - smacznego !










2 komentarze:

  1. Suszone pomidory i szpinak - lubię takie połączenie ;) A może masz makaron z dodatkiem bazylii? U mnie na Facebooku jest konkurs, także zapraszam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tak podany szpinak!

    OdpowiedzUsuń

Zostaw Swój komentarz, aby ten blog był lepszy i ciekawszy