niedziela, 2 czerwca 2013

Zapiekane łódeczki

Proponujemy kolejne danie z jajkiem w roli głównej, tym razem będą to zapiekane łódeczki z szynki i salami. Jest to idealna idealna propozycja na szybką i kreatywną przystawkę lub pomysłowe śniadanie...


Składniki:
szynka lub salami
jajka
szczypiorek
pieprz
sól 

Blaszkę do pieczenia maffinek nacieramy masłem lub innym tłuszczem i wykładamy szybką lub salami zgodnie ze zdjęciem. Do foremek wlewamy wcześniej wymieszane jajko z solą, pieprzem i szczypiorkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 160C i pieczemy łódeczki przez 10 minut.















Smacznego !

2 komentarze:

  1. Dzieki waszym propozycja chyba juz nigdy nie bede robil zwyklej jajecznicy tylko smaczne i fantastycznie wygladajace dania;)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszne łódeczki:))

    OdpowiedzUsuń

Zostaw Swój komentarz, aby ten blog był lepszy i ciekawszy