Arbuzowy deser jest lekki, smaczny i bardzo prosty w przygotowaniu. Połączenie pistacjowej czekolady, mięty i arbuza daje niesamowite doznania smakowe mniammmmm :) Jest to mój ulubiony deser!
Składniki:
pistacjowa czekolada
arbuz
listki mięty
Arbuza krójmy w średniej wielkości kwadraciki. Do dużego garnka nalewany wodę tak na 2-3 cm, wkładamy do niego metalową miskę lub rondelek z czekoladą i bardzo po woli mieszam. Czekolada powinna mieć jednolitą płynną konsystencję. Rozpuszczoną czekoladę nakładamy na górę arbuzowych kwadracików i dekorujemy listkami mięty.
Smacznego!:)
skąd wziąć pistacjową czekoladę, która jest w takim kolorze??
OdpowiedzUsuńKupiłam na allegro drażetki czekoladowe o smaku pistacjowym. Rozpuszczają się o wiele lepiej niż zwykła czekolada w tabliczce.
OdpowiedzUsuń