Składniki:
duża śmietanka 30%
30 g grzybów suszonych
200 g wołowiny
2 cebule
makaron wstążeczki
gałązka rozmarynu
pietruszka
tymianek
sól
pieprz najlepiej świeżo mielony
Wołowinę kroimy w cienkie plastry i podsmażamy na małym ogniu. Stopień wysmażenia zależy od upodobań. Cebule kroimy w kosteczkę i dodajemy do smażącej się wołowiny. Następnie dodajemy śmietankę 30% wraz z posiekanymi świeżymi ziołami i suszonymi grzybami. Sos doprawiamy obficie mielonym pieprzem i solą. Sos odparowujemy na małym ogniu do momentu aż zrobi się gęsty.Gotujemy makaron wstążeczki według przepisu z opakowania. Makaron podajemy z ciepłym sosem udekorowany pietruszką.
Wow, pożywne to Twoje danie, pożywne :)
OdpowiedzUsuńPożywne i naprawdę bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuń