Wiosna to pora, gdzie z chęcią sięgamy po świeże warzywa, dla tego proponujemy meksykańskie leczo przygotowane z sezonowych warzyw:)
składniki:
dwie duże cebule
2 czerwone papryki
3 cukinie
pomidory z puszki
kasza kuskus
sól
papryka słodka
papryka ostra
zioła prowansalskie
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na patelni następnie dodać do niej pokrojoną w kostkę cukinię i dodać małą płaską łyżeczkę soli. Do miękkiej cukinii dodajemy pokrojoną paprykę oraz pomidory z puszki. Całość dusimy pod przykrywką około 10 minut a następnie dodajemy puszkę czerwonej fasoli i doprawiamy papryką słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi. Kiedy wszystkie składniki zrobią się miękkie wyłączamy gotowanie i przygotowujemy kuskus a następnie mieszamy. Ilość kaszy należy dodawać wedle uznania.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw Swój komentarz, aby ten blog był lepszy i ciekawszy