czwartek, 25 kwietnia 2013

Meksykańskie leczo

Wiosna to pora, gdzie z chęcią sięgamy po świeże warzywa, dla tego proponujemy meksykańskie leczo przygotowane z sezonowych warzyw:) 

składniki:
dwie duże cebule
2 czerwone papryki
3 cukinie
pomidory z puszki
kasza kuskus 
sól
papryka słodka
papryka ostra
zioła prowansalskie

Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na patelni następnie dodać do niej pokrojoną w kostkę cukinię i dodać małą płaską łyżeczkę soli. Do miękkiej cukinii dodajemy pokrojoną paprykę oraz pomidory z puszki. Całość dusimy pod przykrywką około 10 minut a następnie dodajemy puszkę czerwonej fasoli i doprawiamy papryką słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi. Kiedy wszystkie składniki zrobią się miękkie wyłączamy gotowanie i przygotowujemy kuskus a następnie mieszamy. Ilość  kaszy należy dodawać wedle uznania.

Smacznego!














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw Swój komentarz, aby ten blog był lepszy i ciekawszy